Ziggo of KPN

Wordt het Ziggo alles in 1 of toch een pakket van KPN? Als je op zoek bent naar een nieuwe provider kan het lastig zijn om een goede keus te maken. “Moet ik voor Ziggo of KPN kiezen?” is dan ook een veel gestelde vraag. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om te weten wat het verschil tussen KPN en Ziggo is. Beide providers bieden 3 in 1 pakketten aan, maar over verschillende netwerken. KPN biedt het ouderwetse ADSL aan en tegenwoordig ook glasvezel. Ziggo werkt op basis van een hele andere techniek, via het kabelnetwerk namelijk.

Glasvezel is de toekomst

Glasvezel is sneller in vergelijking tot ADSL. Vergelijken we glasvezel met kabel, dan kunnen ongeveer dezelfde snelheden worden behaald op de download. Kijken we echter naar de upload, dan loopt kabel achter op glasvezel. Sluit je een 100 Mbit glasvezel abonnement af, dan is zowel de download en upload 100 Mbit. Bij kabel werkt dit anders, de download is dan 100 Mbit, maar de upload ligt vaak op slechts 5 of 10 Mbit. Nu je weet wat de verschillen zijn heb je natuurlijk nog steeds geen antwoord op de vraag of het Ziggo of KPN wordt. Als je een snelle upload belangrijk vindt is het niet verstandig om voor kabel (Ziggo) te kiezen. In dat geval kun je beter voor het nieuwe glasvezel netwerk kiezen. Bekijk wel altijd of u een glasvezel aansluiting op uw adres kunt krijgen, want dit is zeker niet altijd het geval. Gelukkig geven de providers tegenwoordig goed aan of u deze mogelijkheid heeft.

Tv aanbod van Ziggo en KPN

Ziggo biedt een basisabonnement aan met daarin 30 plus zender en 3 hd zenders. Dit pakket is uit te breiden naar 60 plus zenders en 27 hd zenders voor een extra bedrag per maand. Bij het plus pakket heeft u verder de beschikking over tv on demand, interactieve tv en programmas terugkijken met replay tv. KPN biedt 1 pakket aan bestaande uit 60 zenders en 28 hd kanalen. Meegeleverde opties zijn live uw programma pauzeren, programma gemist en de mogelijkheid om uw favoriete programmas op te nemen. Om het simpel te zeggen zit er in het tv aanbod van beiden providers eigenlijk geen verschil.

Vaste telefoonaansluiting van Ziggo en KPN

Over de vaste telefoonaansluiting van zowel Ziggo als KPN kunnen we ook een eenvoudige conclusie trekken. Beiden providers bieden in hun alles in 1 pakket vaste telefonie aan voor een prijs van 10 cent per minuut naar zowel een vaste als mobiele telefoonaansluiting. Alle twee hanteren 10 cent als starttarief van een gesprek en rekenen verder uw gesprek per seconde. Hier dus ook niet echt een duidelijk verschil tussen de twee aanbieders.

Ziggo of KPN, vergelijk de abonnementen

Wat dus overblijft is de vraag welk abonnement moet ik nu kiezen? Het grote verschil tussen KPN alles in 1 en Ziggo is dat KPN zijn diensten levert via een adsl of glasvezellijn en Ziggo dat doet via de kabel. Wat rest is het bekijken van de prijzen en eventueel kiezen voor een goede aanbieding. Via onze website kun je abonnementen van de twee providers vergelijken, Door in het filtermenu Ziggo en KPN aan te klikken kunt u op eenvoudige wijze achterhalen hoeveel een abonnement kost en welke snelheden u krijgt geleverd. Door te vergelijken wordt het een stuk makkelijker om een passend abonnement te vinden. Wij wensen u succes met het maken van een goede beslissing als het gaat om Ziggo of KPN en hopen dat u een passend abonnement zult vinden waar u jarenlang van kunt profiteren!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mul-tiMedia