0

Samsung Galaxy S5 zal waterdicht worden?

Volgens de laatste geruchten zou er een waterdichte variant komen van de Samsung Galaxy S5. Samsung heeft in het verleden al een toestel gemaakt die waterdicht is namelijk de Samsung Galaxy S4.

Op dit moment maakt alleen Sony zijn high-end toestellen waterdicht, denk hierbij aan de Sony Xperia Z. Samsung zou het toestel waterdicht maken als extra feature van de Samsung Galaxy S5 die Samsung naar alle waarschijnlijkheid op 24 Februari zal presenteren.

De geruchten komen in dit geval ZDNet  maar hoe Samsung zijn toestel waterdicht zal maken is niet bekend gemaakt. In de afgelopen jaren is Samsung in verband gebracht met bedrijen die nanocoating om hun producten kunnen aanbrengen. Hierdoor zijn klepjes zoals Sony die gebruikt op zijn Xperia Z & Z1 niet nodig zijn. Echter is op het op dit moment nog niet bekend of deze nanocoating al klaar zou zijn voor massaproductie.

De Samsung Galaxy S4 Active die Samsung verleden jaar heeft gepresenteerd is op dit moment van schrijven het enigste toestel van Samsung dat stof en waterdicht zou zijn. In de Galaxy S4 Active hebben ze daarbij het Amoled scherm vervangen voor een lcd display en is er een andere module voor de camera gebruikt.

Samsung zal zijn nieuwste vlaggenschip toestel op 24 Februari presenteren tijdens de WMC (Mobile World Congress), of het toestel dan blijkt waterdicht te zijn is dus nog even gokken. Net zoals of het toestel over een vingerafdrukscanner zou beschikken.

Naast de Galaxy S5 gaan er ook geruchten over een opvolger voor de Galaxy Gear. Deze nieuwe smartwatch zou niet draaien op Android maar op Samsungs eigen mobiele besturingssysteem Tizen,schrijft de Amerikaanse krant USA Today. Of gebruikers daar iets van merken, is onbekend. Dit zou met name gedaan zijn om de batterij duur van de Galaxy Gear te verlengen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mul-tiMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *