0

Samsung Galaxy S5 release datum en nieuwe specificaties bekend

De Galaxy S5 zal Samsung’s nieuw vlaggenschip zijn voor 2014

Samsung heeft de datum bekend gemaakt dat het zijn nieuwe smartphone zal presenteren. Dit evenement zal plaatsvinden op 24 Februari op het Mobile World Congres (WMC).  De Galaxy S4 is vorig jaar in New York gelanceerd en de Galaxy S3 is toendertijd in London gepresenteerd. Dit jaar is de eer voor Barcelona waar de Samsung Galaxy S5 zal worden gepresenteerd.

 

Nu de datum bekend is voor de release van de Samsung Galaxy S5 vragen wij onszelf af waneer de Galaxy S5 daadwerkelijk in de verkoop te verkrijgen is. April lijkt het meest voor de hand liggen. Aangezien Samsung niet te lang zal willen wachten. We zullen dan ook niet verbaasd zijn als het toestel al in Maart te verkrijgen zal zijn in de winkels als het toestel daadwerkelijk wordt gepresenteerd op de WMC.

Samsung Galaxy S5 prijs

We zullen het natuurlijk pas zeker weten op het moment dat het toestel in de winkel ligt. Maar wij gaan er van uit dat de prijs van de Galaxy S5 in de buurt van de huidige Samsung Galaxy S4 komt te liggen. Zo ongeveer rond de 750 euro. Deze prijs ligt ongeveer in dezelfde range als de iPhone 5S, en is duurder dan de Nexus toestellen van Google zelf. Dit toestel moet een exclusief toestel gaan worden die niet binnen iedereen zijn budget valt.

Zodra we uiteraard meer weten over de prijzen zul je deze kunnen vinden op onze website.Samsung Galaxy S5 specificaties

We hebben het al vaker gezegd maar waarschijnlijk komt de Samsung Galaxy S5 met de Exynos A6 processor. Maar uiteraard heeft het geen nut om een 64-bit processor in een toestel te plaatsen die geen 64-bit besturingssysteem heeft. En hier wordt het dus interessant. Het is namelijk mogelijk dat Samsung zal leunen op Google zodat die een 64-bit versie van Android kunnen maken. Maar het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Samsung hier ook daadwerkelijk gebruik van zal kunnen maken.

Andere geruchten over de specificaties zijn, dat het toestel zal beschikken over een 16MP camere met beeld stabilisatie. Deze geruchten komen van GSMarena die het meestal bij het juiste eind te lijken hebben.

De volgende geruchten gaan over het Display van de Galaxy S5. Het toestel zal een 4k Ultra HD scherm met 560ppi gaan krijgen. Dat zou uiteraard zeer interessant zijn aangezien de Galaxy S5 het allereerste toestel zijn met zo’n scherm.

Waarschijnlijk krijgt de Samsung Galaxy S5 een metalen behuizing, en dat is compleet nieuw. Want we kennen Samsung eigenlijk alleen maar van de plastic behuizingen die tot nu toe aanwezig zijn op de Galaxy S4 & Galaxy S3. Door de komst van de metalen behuizing is het ook mogelijk dat Samsung er voor kiest om van de Galaxy S5 een zogenaamde Samsung Galaxy S5 active te maken. Dit zou betekenen dat dit toestel ook stof en waterdicht zou zijn. En dan als laatste, Samsung zal waarschijnlijk Apple opvolgen en een vingerafdruk scanner in het toestel plaatsen.

Echter zijn dit allemaal geruchten, en in anno 2014 is niks meer zeker. Wat wel zeker is dat we het toestel kunnen verwachten op 24 februari van dit jaar. En dan zullen we alle informatie krijgen over dit lang verwachte toestel.

Wij zijn in ieder geval erg nieuwsgierig!.

Galaxy_S5_Phone_Arena_thumb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Samsung Galaxy S5 release datum en nieuwe specificaties bekend, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Mul-tiMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *