Klanten stappen over na fusie van Ziggo en UPC

vorig jaar werd met heel veel bombarie aangekondigd dat de kabelaars Ziggo en UPC gingen fuseren. De fusie had al vanaf de eerste dag heel veel voeten in aarde want toen de twee kabelaars de mogelijke fusie naar buiten brachten moest eerst de Europese Commissie zich over de fusie buigen. Uiteindelijk heeft de Europese Commissie besloten dat het akkoord gaat met de fusie onder bepaalde voorwaarden. Ziggo en UPC gaan samen verder onder de naam Ziggo zodra de fusie is afgerond.

De fusie heeft op dit moment alleen nog maar problemen gekend bij de kabelaars, want eerst waren er klachten van afnemers dat ze geen televisie, internet en telefonie meer hadden en nu blijkt dat sinds de bekendmaking van de fusie in totaal 26 duizend klanten weg zijn gegaan bij de kabelaars. Het blijkt voornamelijk om analoge kijkers te gaan, die overstappen op een alles in één pakket van een andere aanbieder. Veel mensen zijn overgestapt naar Telfort of KPN.

Ziggo heeft van de meeste klanten afscheid moeten nemen, namelijk van 15.000 en UPC heeft 11.000 overstappers. De klanten zijn niet tevreden over de fusie of hebben elders een goedkopere aanbieder gevonden voor een alles in één pakket. De fusie brengt op dit moment nog niet heel veel goeds met zich mee als we de kwartaalcijfers van de eigenaar Liberty Global in zien.

Liberty Global is ondanks de vele overstappers positief over het jaar 2014. Over het hele jaar 2014 hebben Ziggo en UPC gezamenlijk 31.000 klanten bijgekregen, aldus Liberty Global. Het aantal is meer dan de overstappers zeggen ze bij Liberty Global dus is het jaar 2014 voor hen positief afgerond.

Of 2015 ook positief zal gaan verlopen voor Liberty Global is geen uitspraak over gedaan. Wel weten wij dat er vooral in het oosten van het land heel veel Ziggo abonnees verplicht moeten overstappen omdat de lokale kabelboer besloten heeft om Ziggo niet meer toe te laten op het kabelnetwerk. In het oosten van Nederland zien we in een keer een stijging in het aantal klanten van alles in één pakketten bij Caiway, een nieuwe speler op de markt.

Dit artikel is afkomstig vanaf de alles in een vergelijkingswebsite allesineenpakketten.nl

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mul-tiMedia