De beste smartphones van 2014

Wil je een nieuwe smartphone kopen? Als je op zoek bent naar de beste smartphone van 2014 ben je hier op het juiste adres. Wij hebben voor jou bijna alle releases van 2014 doorgenomen zodat jij makkelijk een beslissing kunt maken welke smartphone jij wilt gaan kopen. 2014 is een bewogen jaar geweest en er zijn heel veel goede en mooie toestellen op de markt gekomen. In 2014 zijn er veel meer nieuwe smartphones gepresenteerd dan in 2013. Het blijkt maar weer dat de technologische ontwikkelingen zich ontzettend snel opvolgen. Alles wordt iedere keer verbeterd, de tijd in smartphone land zal nooit stil staan.

De onderstaande lijst met beste smartphones van 2014 is samengesteld aan de hand van verschillende aspecten. We hebben niet alleen gekeken naar de de specificatie maar ook naar het besturingssysteem, de maten en de verkoopprijzen van de toestellen. Voor veel mensen is het laatste niet echt van belang omdat je met een mobiel abonnement korting krijgt op de aanschaf en de verkoopprijs verspreid betaalt over meestal 24 maand. Het aller belangrijkste bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone is dat het toestel voldoet aan je persoonlijke wensen. Als je veel eisen hebt zal de aanschafprijs van de smartphone velen malen hoger zijn dan wanneer je minder eisen stelt. Bij de aanschaf van een nieuwe smartphone spelen heel veel dingen een belangrijke rol maar deze zijn allemaal van persoonlijke aard en daarom kun jezelf het beste zeggen welke smartphone voor jou de beste van 2014 is.

1.iPhone 6

Niemand kan om de iPhone 6 heen. Het toestel is de best verkopende smartphone van 2014 en het is voorzien van uitmuntende specificaties. Wat vooral opvalt bij de iPhone 6 is dat het toestel een stuk groter is dan alle voorgaande generaties. De iPhone 6 heeft daarnaast een nieuw design waardoor het ondanks de grote comfortabel in de hand ligt. Het design van iPhone 6 is prachtig en in combinatie met het vernieuwde iOS 8 heb je de beste smartphone die je nu kunt kopen. De iPhone 6 is verkrijgbaar vanaf 699 euro, je hebt dan een iPhone 6 met 16GB intern geheugen

 

  1. iPhone 6 Plus


Apple kwam dit jaar niet met één maar met twee nieuwe smartphones op de markt. De Amerikaanse multinational bracht naast de immens popualire ook een iPhone 6 Plus uit met een beeldschermformaat van 5,5 inch en een Full HD resolutie. De iPhone 6 Plus heeft hetzelfde design als zijn kleinere broertje maar het is net iets beter. Naast een Full HD schermresolutie heeft iPhone 6 Plus ook een optische beeldstabilisatie waardoor je altijd de perfecte foto kunt maken. Een iPhone 6 Plus met 16GB is verkrijgbaar vanaf 799 euro.

 

  1. Samsung Galaxy Note 4

    Samsung heeft in september van 2014 de opvolger van de Galaxy Note 3 gepresenteerd. Het toestel ziet er fantastisch uit, eigenlijk on-Samsung's om het te zeggen. We zijn altijd gewend geweest bij Samsung aan het polycarbonaat chassis maar de Gaalxy Note 4 heeft een metalen chassis maar nog wel een polycarbonaat achterkant. Het design van de Galaxy Note 4 neigt naar de iPhone 5s. Alles is recht toe recht aan. Terwijl Apple nu kiest voor mooie ronde randen gaat Samsung juist de andere kant op. De Samsung Galaxy Note 4 is als los toestel verkrijgbaar vanaf 799 euro. Wanneer er een Samsung Galaxy smartphone met abonnement wordt afgesloten zal de prijs van het toestel fors lager liggen!

 

  1. LG G3

    De hele wereld heeft volgens ons met verbazing gekeken naar de release van de LG G3. Het toestel is prachtig vormgegeven en het is de eerste smartphone die in grote hoeveelheden geproduceerd wordt met een QHD-Display. Dit is een ongelooflijk hoge schermresolutie en het is eigenlijk apart dat Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet uitgerust heeft met een QHD-Display. De schermresolutie van de LG G3 bedraagt maar liefst 2560 bij 1440 pixels. Voor de prijs die je moet betalen voor het toestel krijg je enorm veel smartphone. De LG G3 heeft een verkoopadviesprijs van 549 euro. De prijs van het toestel is in de loop van de maanden al redelijk gedaald, bij sommige verkooppunten kun je de LG G3 al aanschaffen voor maar 400 euro.

 

  1. OnePlus One

    Voor veel mensen zal de OnePlus One een vreemde eend in de bijt zijn. De smartphone is nog maar sinds kort verkrijgbaar maar je kunt het toestel niet zo maar aanschaffen. Je moet uitgenodigd worden om de OnePlus One te bemachtigen. Alleen het bedrijf zelf verkoopt de OnePlus One tot op heden, want ze willen nog testen en kijken hoe goed de smartphone aanslaat. Voor de prijs hoef je het niet te laten want voor ongeveer 200 euro kun je een OnePlus One bemachtigen op de officiële website van OnePlus One. Vooralsnog verkoopt het bedrijf de smartphone alleen via de eigen kanalen maar wij gaan er van uit dat dit in de toekomst zal veranderen.

 

Hierboven vindt je de top 5 van beste smartphones van 2014. De nieuwe smartphones van Apple voeren de troon aan en dat komt omdat Apple zoals iedereen gewend is van het bedrijf twee geweldige smartphones heeft ontwikkeld. Ondanks dat er enig kritiek was op de smartphones zijn de smartphones nog steeds de best verkopende smarthpones aller tijden. De Samsung Galaxy S5 zie je niet in de lijst voorkomen. Het vlaggenschip van Samsung heeft vrijwel iedereen teleur gesteld en dat is de voornaamste reden om het toestel niet bij de beste 5 smarthpones van 2014 te zetten. De opvallendste in de lijst is de nieuwkomer OnePlus One. Het is voornamelijk opvallend omdat het toestel alleen via de officiële kanalen van de distributeur te koop is. Maar omdat het toestel van alleen maar hoogwaardige materialen is gemaakt en de specificaties niet onder doen voor bijvoorbeeld een HTC One M8 of een LG G3 verdient OnePlus One een plekje in de top 5.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mul-tiMedia