0

Alles wat je wilt weten over de Samsung Galaxy S5

Een keer per jaar pakt Samsung zijn beste materialen en maken ze een nieuw vlaggenschip model de Samsung Galaxy S5. Op 24 Februari is de Galaxy S5 officieel gepresenteerd. En de verwachtingen waren hoog. Maar hebben ze deze verwachtingen waar gemaakt? De Galaxy S5 zal vanaf 11 April in de winkels liggen en heeft een adviesprijs meegekregen van 699,- euro.  Op dit moment is de voorraad van dit toestel nog onbekend. De GS5 beschikt over een nieuw uiterlijk en iedereen die recentelijk een Galaxy S toestel in zijn handen heeft gehad zal de Galaxy S5 herkennen als het laatste vlaggenschip model van Samsung.

Ondanks het bekende design van Samsung beschikt de GS5 over nieuwe features. Met onder andere een vingerafdrukscanner, hartslag sensor, en een nieuw aangepaste versie van het software uiterlijk TouchWiz bovenop Android 4.4 KitKat. Echter de grootste verassing was waarschijnlijk dat Samsung er voor heeft gekozen het toestel niet te overladen met de software features die we kennen van de Galaxy S4 & S3, ze proberen weer terug te gaan naar basic versie van Android, zonder al te veel poespas.

De nieuwe Galaxy S5 beschikt over hetzelfde 1080p AMOLED scherm als de Galaxy S4. Echter is het scherm van de GS5 iets groter met 5.1 inch. Met dit in gedachten komt het dan ook niet als een verassing dat het beeld bijna exact gelijk is aan zijn voorganger. De GS5 komt met een verwisselbare achterkant, microSD slot, en een verwisselbare batterij met een capaciteit van 2800mAh. De Galaxy S5 zal dus beschikken over meer batterij capaciteit dan zijn voorganger de Galaxy S4.

Ook is de nieuwe Galaxy S5 IP67 gecertificeerd, wat er op neer komt dat het toestel Stof en Waterdicht zal zijn tot een diepte van 1 meter. Ook beschikt de GS5 over een micro-usb 3.0 poort. En deze poort is beschermd door een klein plastic klepje wat er voor zorgt dat er geen water in het toestel kan komen.

De nieuwe Samsung Galaxy S5 zal ook over een verbeterde camera beschikken met een resolutie van 16 Megapixels en de mogelijkheid om binnen 0.3 seconden een nieuwe foto te maken. Ook beschikt de camera over selective focus en 4K video opname mogelijkheid. De selective focus mogelijkheid lijkt gelijk te zijn aan Nokia’s Recofucs app. Het kan een foto maken en je kunt achteraf kiezen om de focus op de foto te verplaatsen. Ook is er een nieuwe HDR Live mogelijkheid welke je het resultaat van de foto laat zien voordat de foto daadwerkelijk is gemaakt.

De rest van de specificaties van de Samsung Galaxy S5 zullen niet wereldschokkend zijn. De processor is een 2.5GHz Snapdragon 800 met 2GB ram, een infrarood poort, NFC functionaliteit, Bluetooth 4.0 BLE/ANT+, Cat 4 LTE (150mps download & 50mbps upload). En een keuze mogelijkheid voor een 16GB model of 32GB model. Vreemd genoeg komt er geen 64GB model. Maar via de microSD slot kun je tot 128GB in je toestel er bij plaatsen. Voor alle specificaties van de toestel verwijzen wij je graag naar onze speciale pagina Samsung Galaxy S5 Specificaties

Ondanks dat de verwachtingen van het nieuwste toestel hoger waren heeft Samsung toch voldoende nieuwe hardware features toegevoegd aan deze telefoon om het verfrissend en nieuw te maken.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Alles wat je wilt weten over de Samsung Galaxy S5, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Mul-tiMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *