0

Aanschaf van een nieuwe batterij voor je Samsung telefoon

Gaat de batterij van je Samsung Galaxy S4 steeds minder lang mee of is deze kapot? Dan is het tijd om deze te vervangen. Wanneer je de batterij al een hele tijd gebruikt zul je namelijk merken dat deze snel leeg gaat. Het kan ook zo zijn dat de batterij kapot is en dat je S4 helemaal niet meer aangaat. Je smartphone vervangen is niet nodig. Koop gewoon een nieuwe accu, de aanschaf is helemaal niet duur.

Vervangen batterij Samsung Galaxy S4, zo doe je dat

Alvorens je de batterij van de Samsung Galaxy S4 gaat vervangen dien je de smartphone uit te zetten. Links bovenin zit een kleine inkeping. Hier dien je je nagel in te zetten en vervolgens kun je de cover eraf halen (lostrekken). Je zult nu de batterij zien zitten die je eenvoudig eruit kunt halen. Stop de nieuwe batterij erin en klik de cover terug op de Samsung Galaxy S4. Zet nu de telefoon aan en indien de batterij indicatie aangeeft dat er energie is, gebruik deze dan eerst op. Is de batterij helemaal leeg, laadt dan de Galaxy S4 (accu) helemaal op. Belangrijk is dat je je smartphone nooit onnodig lang aan de lader laat hangen, dit kan schade veroorzaken bij de batterij.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe accu?

Belangrijk is dat de accu voorzien is van alle keurmerken in verband met kwaliteit en veiligheid. Deze keurmerken kun je op het etiket van de accu vinden. Het beste kun je een accu kopen in een Nederlandse (web)winkel en niet bij een of andere leverancier in het buitenland (bijvoorbeeld via eBay). Je loopt dan namelijk het risico om een accu aan te schaffen die niet deugdelijk is en zelfs gevaarlijk kan zijn. De accu die je koopt dient geschikt te zijn om te gebruiken met deSamsung Galaxy S4, type i9505. Indien je in het bezit bent van de Samsung Galaxy S4 mini, dan is het type i9195.

Welke mAh waarde moet ik kiezen?

De mAh waarde van een accu geeft aan hoe lang je met de accu kunt doen voordat deze leeg is. Hoe hoger de mAh waarde des te beter. Indien je de Samsung Galaxy S4 intensief gebruikt en/of je wilt niet steeds opnieuw al snel weer deze telefoon moeten opladen, dan kun je het beste kiezen voor een zo hoog mogelijke mAh waarde. Dit soort accu’s zijn misschien net iets duurder, maar het geeft een hoop meer gemak.

Problemen met originele Samsung batterijen oktober 2014

In de maand oktober 2014 werd bekend dat er originele Samsung batterijen waren voor de Samsung Galaxy S4 die warm konden worden. Bijkomende problemen waren een trage werking van de S4, het uitvallen van de smartphone en de batterij loopt snel leeg. Mocht het nu zo zijn dat je een batterij hebt die warm wordt, dan kun je deze laten omruilen door Samsung voor een nieuwe. Maar er gaat nogal wat tijd overheen voordat je deze in huis hebt. Het beste kun je een nieuwe kopen. Dit hoeft geen originele te zijn. Het belangrijkste is, zoals je al eerder kon lezen, dat de batterij is voorzien van keurmerken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mul-tiMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *